-
Besturingssysteem
Android 9.0
-
6.01 in
-
CPU frequentie
2 GHz
- Mijn opmerking toevoegen
Onze opmerking
Xiaomi blijft een smartphone onder Android One aanbieden, de garantie voor een betrouwbaar en vooral onopgesmukt Google-systeem. De Mi A3 vertegenwoordigt een mooie evolutie ten opzichte van de reeds succesvolle Mi A2, met grote beloften.
De afwerking van deze smartphone is, zoals altijd bij Xiaomi, zeer goed gemaakt, met een mooi front en slechts een kleine inkeping. Het glas achterin is prettig voor het oog, maar wordt duidelijk snel vuil met vingerafdrukken. De bediening is prettig met toetsen die van nature onder de vingers vallen, maar de vingerafdruklezer onder de plaat heeft wat traagheid. De mini-jack poort is er, de tweede poort voor SIM kaart of micro-SD is er ook. De waterdichtheidscertificering ontbreekt echter om volledig te zijn.
De schermgrootte is ongebruikelijk, met een diagonaal van 6.088 inch, voor OLED-technologie die welkom is. Helaas heeft Xiaomi besloten om de definitie te verlagen en de 1560 met 720 pixels zijn iets te laag om te overtuigen en bieden voldoende comfort voor langdurig gebruik. Bovendien mist de weergave van kleuren een gebrek aan trouw en realisme, en is het niet altijd een eerbetoon aan de realiteit van bijvoorbeeld een foto. Tot slot, de helderheid is ook op een premie en is soms laag wanneer er een heldere buitenkant (die het lezen belemmert) en te hoog in het donker, die gevoelig is als u een e-mail in de duisternis van een kamer wilt lezen.
Geluidsniveau, de koptelefoonuitgang mist een beetje vermogen om volledig te overtuigen, maar de rest van het geluid van de Xiaomi Mi A3 hoeft niet te blozen, met een juiste balans in het bijzonder. Hetzelfde kan niet gezegd worden van de luidspreker alleen, een beetje snel op het laatste moment.
In de context van een traditioneel gebruik, d.w.z. niet voor recreatief gebruik, doet de Xiaomi Mi A3 het uitstekend, en toont geen vertraging, zelfs niet bij het overschakelen van de ene toepassing naar de andere. Voor de spelen zullen echter enkele concessies moeten worden gedaan om een goede vloeibaarheid te behouden.
De foto is met name toevertrouwd aan een sensor die is aangekondigd op 48 miljoen pixels, wat in feite een 12 miljoen pixelsensor is met de "pixel bining"-techniek, die pixels combineert. Opnamen maken zonder deze techniek is correct bij daglicht, met goed weergegeven kleuren en details, maar het overschakelen naar 48 miljoen pixelmodus verbetert de weergave niet echt. In de duisternis zien we een nogal gevoelige verslechtering van de weergave, maar die is niet helemaal onleesbaar, alleen een beetje te vervaagd en saai. Er is ook op deze Xiaomi Mi A3 een sensor gewijd aan de zeer brede hoek, die niet zeer indrukwekkende resultaten geeft, en in het donker het resultaat is gewoon onmogelijk te exploiteren of bijna onmogelijk te exploiteren. Het portret in het algemeen is echter geen sterk punt van deze smartphone, die de ontwikkeling matig beheerst. Voor selfies wordt een 32 miljoen pixelsensor gebruikt, maar er moet wel voor worden gezorgd dat de sensor gladder wordt gemaakt. Voor video's moet je een kleine concessie doen en in Full HD opnemen om het soepel te laten verlopen.
Met bijna drie dagen gebruik zonder al te veel concessies, behoort de Xiaomi Mi A3 tot de zeer goede studenten op het gebied van autonomie, een echt succes dat dagelijks aangenaam is.
Test van de Xiaomi Mi A3 réalisé par Julien Hany de 18/12/18
Een vraag of een probleem met de Xiaomi Mi A3? Start een discussie en ons team zal u antwoorden !
Sterke punten
SAR
0.301 W/kg
Fotoresolutie (Camera aan de voorkant)
32 MP
Videoresolutie
2160 p
Fotoresolutie
48 MP
Zwakke punten
PPI
286
NFC
Niet