-
Besturingssysteem
Android 12
-
6.7 in
-
CPU frequentie
3.19 GHz
- Mijn opmerking toevoegen
Onze opmerking
De smartphones van Samsung hebben de levensvatbaarheid en het belang bewezen van smartphones die zowel opvouwbaar als krachtig zijn. De Galaxy ZFlip, de meest compacte uit het assortiment van de Koreaanse fabrikant, is nu in zijn vierde iteratie, die de zaken weer een stukje verder brengt.
Op het eerste gezicht is het echter moeilijk om de verschillen te zien, omdat het ontwerp zo vergelijkbaar is. Het is in de details dat we de evoluties zien, met matte afwerkingen voor de gekleurde onderdelen en metalen randen, en over het algemeen merken we gewoon een lichte vermindering van bepaalde afmetingen. Het kleine frontscherm wordt niet volledig benut door Samsung en als sommige acties mogelijk zijn, kun je bijvoorbeeld niet het nummer op Spotify veranderen of enkele andere acties die niet per se een grote diagonaal vereisen. Dit is nog steeds een zeer kleine telefoon die goed in de hand ligt en lekker stevig aanvoelt. Samsung heeft aan de Z Flip 4 een korte dompelbestendigheid toegevoegd, maar stof en kleine deeltjes in het algemeen zijn niet aan te raden voor deze smartphone.
Wat betreft het scherm heeft Samsung de formule niet veranderd met een royale diagonaal (6,7 inch) en een royale resolutie (2640 bij 1080 pixels) en een zeer hoge verversingssnelheid (120 Hz). Met de natuurlijke modus te selecteren in de instellingen, is er niets te klagen in termen van kleurweergave of temperatuur. Naast de zeer goede punten moeten we de bijna totale afwezigheid van reflecties op dit paneel toevoegen, dat zich even goed aanpast aan donkere en lichte omgevingen.
De Galaxy ZFlip 4 blinkt niet uit in gaming: zijn processor vertoont enkele beperkingen om te concurreren met de krachtigste modellen, met prestatiedalingen die verband houden met de warmte van het toestel, dat zichzelf regelt, wat ten koste gaat van de vloeibaarheid. Een ander gebruik dan veeleisende games zal geen noemenswaardige zorgen baren.
De foto-opstelling is grotendeels ongewijzigd, met twee 12-megapixelsensoren. De hoofdsensor, die het grootste deel van de opnames doet en groothoek is, doet het erg goed bij daglicht. Hoewel de opnamen iets te weinig contrast hebben, is de colorimetrie goed en de scène zeer accuraat. Als het nacht wordt, heeft het contrast weer invloed op de weergave, maar die is nog steeds zeer acceptabel en vrij realistisch, een goed punt. De ultragroothoeksensor levert ook goed werk en we genieten van een goed detailniveau, maar met hetzelfde nadeel voor het contrast als voor de hoofdsensor. Aan de andere kant, zoals bijna altijd het geval is met dit soort lens, zijn opnames in donkere omgevingen te vergeten. Voor selfies, als er een sensor aan de voorzijde is, is deze nauwelijks efficiënt en het gebruik van de gesloten ZFlip 4 en zijn twee hoofdsensoren zal veel verstandiger zijn, vertrouwend op het kleine scherm om je te helpen! De portretmodus is correct zonder meer, maar de video-opname is opnieuw in zeer goede omstandigheden.
De hoop op een betere autonomie dan de Galaxy ZFlip 3 was mogelijk, met deze royalere batterij, maar in feite doet deze 4e versie het nog minder goed, en niet alleen toont de smartphone niet veel uithoudingsvermogen, maar ook het opladen duurt lang!
Test van de Samsung Galaxy Z Flip4 réalisé par Julien Hany de 11/03/11
Een vraag of een probleem met de Samsung Galaxy Z Flip4? Start een discussie en ons team zal u antwoorden !
Sterke punten
Dikte
6.9 mm
Screen size
6.7 in
CPU frequentie
3.19 GHz
RAM
8192 Mo
PPI
426
CDMA
Ja
eSIM
Ja
Barometer
Ja
Qi draadloos opladen
Ja
Interne opslag (Version 512GB 8GB RAM, Dual Sim)
512 Go
Zwakke punten
SAR
1.151 W/kg
Verwijderbare opslag
Niet
Audio
Niet