
-
Besturingssysteem
Android 15
-
6.2 in
-
CPU frequentie
4.47 GHz
- Mijn opmerking toevoegen
Onze opmerking
Elk jaar herdefinieert Samsung zijn assortiment smartphones, waarbij de Galaxy S plaatsmaakt voor grotere en krachtigere versies. Deze 25e iteratie, de S25, is gericht op de bovenkant van het assortiment en wordt gepositioneerd als het vlaggenschipmodel van de Koreaanse fabrikant.
Het ontwerp van dit nieuwe model is nauwelijks te onderscheiden van zijn voorganger, de S24, maar het heeft de goede smaak om zich te beperken in zijn afmetingen en gewicht. Het scherm heeft zeer dunne randen, de coating is stevig en op de achterkant zit materiaal dat niet te veel vingerafdrukken oppikt, en de integratie van de fotomodules is geslaagd. De algehele ergonomie is goed en de vingerafdruklezer reageert goed. De IP68-waterdichtheid voldoet aan alle eisen, en last but not least, de aansluitingen zijn allemaal up-to-date en in lijn met de nieuwste standaarden.
Het scherm van deze Samsung Galaxy S25 voldoet aan de kwaliteitsnormen van het merk. Het 6,2 inch diagonale paneel is goed gedefinieerd, met 1080 bij 2340 pixels voor een fijne weergave, en de adaptieve verversingssnelheid, die kan oplopen tot 120 Hz, maakt het zeer vloeiend. De helderheid van deze smartphone is zeer indrukwekkend en gebruik bij fel licht zal geen grote problemen opleveren. Uitgepakt zijn de kleuren van de smartphone een beetje levendig, maar een snelle trip door de instellingen geeft je een bijna perfect natuurgetrouwe kleurweergave.
Wat betreft vermogen zorgen de on-board chip en het meegeleverde geheugen ervoor dat het toestel gebruikt kan worden zonder te vertragen, zelfs voor gebruikers die graag veel applicaties openen. En als het op gamen aankomt, hoef je je geen zorgen te maken: deze S25 heeft het antwoord en levert een game-ervaring van topklasse.
Voor fotografie heeft Samsung gekozen voor een configuratie met drie sensoren, op papier identiek aan die van de Galaxy S24. De hoofdmodule combineert pixels om twaalf megapixel foto's te maken, en het is met de softwareverwerking dat Samsung de kwaliteit verbetert en zonder mankeren scherpe, gedetailleerde en realistische renderings aflevert. De Galaxy S25 heeft echter last van ruis op foto's die zijn gemaakt in omgevingen met weinig licht. De ultra-groothoekmodule is ook erg overtuigend, zij het met een paar onvolmaakt gerenderde texturen, maar voor de rest is het erg succesvol, met een mooie homogeniteit in de hele scène. Bij gebrek aan licht verslechtert de rendering, maar blijft bruikbaar. De telefotomodule blijft daarentegen een beetje achter door de minder-dan-optimale softwareverwerking, die ook duidelijke fouten produceert in donkere scènes.
De sensor aan de voorkant produceert nog steeds prachtige, natuurlijke selfies. De portretmodus is zeer effectief en ook video-opnames zijn een succes, met effectieve stabilisatie.
Ondanks de beperkte accucapaciteit gaat deze Galaxy S24 bijzonder lang mee dankzij het uitstekende energiebeheer, dat met name mogelijk wordt gemaakt door de nieuwe processor, en je kunt de oplader bijna twee dagen vergeten zonder je zorgen te maken. Het is echter jammer dat Samsung nog steeds geen vooruitgang heeft geboekt op het gebied van opladen, dat nog steeds vrij traag gaat.
Test van de Samsung Galaxy S25 réalisé par Julien Hany de 11/04/11
Een vraag of een probleem met de Samsung Galaxy S25? Start een discussie en ons team zal u antwoorden !
Sterke punten
Qi draadloos opladen
Ja
Barometer
Ja
eSIM
Ja
CDMA
Ja
Fotoresolutie
50 MP
Dikte
7.2 mm
CPU frequentie
4.47 GHz
RAM
12288 Mo
Interne opslag (Version 512GB 12GB RAM)
512 Go
Zwakke punten
Verwijderbare opslag
Niet
Audio
Niet
SAR
1.294 W/kg