-
Besturingssysteem
Android 12
-
6.1 in
-
CPU frequentie
2.8 GHz
- Mijn opmerking toevoegen
Onze opmerking
Het vlaggenschip van Samsung heeft elk jaar een nieuwe iteratie, met de S22 als opvolger van de reeds succesvolle S21. Het Koreaanse merk is niet van plan zich door de concurrentie in de steek te laten en versterkt nog de prestaties van zijn topmodellen.
Deze smartphone heeft de verdienste niet te imposant te zijn en hij blijft zowel licht als vrij aangenaam in de hand. De afwerking is perfect, de matte achterkant neemt geen vingerafdrukken op en de waterdichtheid is in orde, zoals de IP68-certificering bewijst. De cameramodule is perfect geïntegreerd, en de fysieke toetsen zijn gemakkelijk te gebruiken, en de vingerafdruklezer onder het scherm is zeer responsief en efficiënt.
Het 6,1-inch scherm is, zoals altijd bij de Koreaanse fabrikant, van onberispelijke kwaliteit. De zeer royale definitie van 1080 bij 2340 pixels staat garant voor een prachtig beeldscherm, de vernieuwingsfrequentie gaat tot 120Hz voor een maximale vloeiendheid en de helderheid zorgt voor een comfortabel gebruik in alle lichtomgevingen. Het contrast is onberispelijk, maar je moet oppassen voor reflecties en de instellingen gebruiken om de helderheid van de kleuren te matigen, die onnatuurlijk kunnen overkomen.
De Galaxy S22 vertrouwt op een nieuwe chip om te werken, en terwijl de prestaties in het dagelijks gebruik (multitasking zonder gaming) heel behoorlijk zijn, is de game-ervaring veel teleurstellender. Het is onmogelijk om de beste beeldschermkwaliteit te krijgen, er treden vaak vertragingen op en de smartphone heeft de vervelende neiging om veel te warm te worden, waardoor de batterij sneller leegraakt. Een echte teleurstelling!
Voor de foto's vinden we een klassieke configuratie, met een sensor met 50 miljoen pixels, ondersteund door een gespecialiseerde ultragroothoeklens en tenslotte een laatste telelens. De eerste biedt prachtige beelden, maar er is wel een waarneembare ruis op de beelden en een beetje onscherpte, die ook in het donker erger wordt. De Galaxy S22 ziet er nog steeds goed uit, maar doet het niet zo goed als bijvoorbeeld de Google Pixel 6. De ultragroothoekstand daarentegen doet het vrij goed, met een licht gebrek aan scherpte maar niets te storend, en zelfs een donkere omgeving is niet eliminerend. De gebreken zijn meer aanwezig bij de 3x zoom, die opnamen produceert die weinig details bevatten en totaal onbruikbaar zijn wanneer ze in een donkere ruimte worden gemaakt. Hoewel de portretmodus een succes is, vooral door de afgemeten uitsnede die hij biedt, is er iets aan te merken op selfies, waarbij elektronische ruis opnieuw merkbaar is. De video-opname is onberispelijk.
Helaas is er geen snellaadmogelijkheid op deze nieuwe S22, en profiteren alleen de Ultra- en +-modellen van deze versnelde oplaadmogelijkheid. De batterij van deze smartphone is een beetje bescheiden en de autonomie wordt aangetast, maar hij voldoet nog steeds aan de goede normen.
Test van de Samsung Galaxy S22 réalisé par Julien Hany de 07/06/7
Een vraag of een probleem met de Samsung Galaxy S22? Start een discussie en ons team zal u antwoorden !
Sterke punten
RAM
8192 Mo
CPU frequentie
2.8 GHz
Dikte
7.6 mm
Fotoresolutie
50 MP
CDMA
Ja
eSIM
Ja
Barometer
Ja
Qi draadloos opladen
Ja
Interne opslag (Version 256GB 8GB RAM, Dual Sim)
256 Go
Zwakke punten
SAR
1.21 W/kg
Audio
Niet
Verwijderbare opslag
Niet
Dual SIM
Niet