-
Besturingssysteem
Android 10.0
-
6.2 in
-
CPU frequentie
2.73 GHz
- Mijn opmerking toevoegen
Onze opmerking
De top-of-the-line van Samsung ontwikkelt zich weer, een jaar na een overtuigend, zo niet innovatief, Galaxy S10. De wedstrijd laat geen uitstel aan het Koreaanse merk, dat moet inzetten op zijn sterke punten, zoals het scherm of de foto.
Het ontwerp van de S10 was een duidelijk succes, en hetzelfde geldt voor deze nieuwe iteratie, die elegant is met zijn eenvoudige front punch voor de fotosensor, en die bijna compact lijkt. De lengte maakt het nog steeds moeilijk om het met één hand te gebruiken, maar de interface is zo gemaakt dat het geen groot probleem is. De randen zijn erg dun en de smartphone is niet erg dik. De vingerafdruklezer bevindt zich onder het scherm en werkt zonder problemen, terwijl de fysieke toetsen aan de rechterkant zitten. Op het niveau van de connector is de mini-jack poort niet teruggekomen, maar er zijn twee SIM-kaartsleuven (of voor een extra micro-SD-kaart), en een poort voor een eSIM virtuele SIM-kaart is er.
Het scherm van deze Samsung Galaxy S20 is in de normen van het merk, dat wil zeggen uitstekend op alle niveaus. De beschermende folie op het paneel verhoogt de reflecties, maar de extreem royale helderheid maakt het mogelijk om deze zorg te overwinnen zonder het te merken, goed geholpen ook door het oneindige contrast. De kleuren worden zeer natuurgetrouw weergegeven, waarbij er alleen voor wordt gekozen om de "natuurlijke" weergave in de omgeving te gebruiken. Als de maximale resolutie van deze Samsung zeer hoog is en een zeer fijne weergave mogelijk maakt, is deze niet standaard ingeschakeld, wat een beetje verrassend is. Ook de beeldvernieuwing bij 120 Hz, die veel comfort brengt, is ondanks de voordelen niet standaard ingeschakeld.
Op deze Galaxy S20 heeft Samsung het opgegeven en biedt het geen mini-Jack poort meer aan, en zelfs geen USB-C adapter voor een oude headset of een paar oortelefoons. Wat betreft de twee sprekers aan boord, ze zijn goed opgewassen tegen de taak.
Qua vermogen heeft deze Samsung Galaxy S20 niets om zich voor te schamen voor de meeste van zijn toepassingen, met multitasking die goed beheerd wordt zonder vertraging. Aan de andere kant, voor gaming, heb je nog steeds honger omdat de grafische chip duidelijk niet voldoet aan wat je zou verwachten van een top-of-the-range apparaat.
Er zijn drie fotomodules op de Galaxy S20. De hoofdsensor, die ook een groothoekformaat levert, produceert met zijn 12 megapixels uitstekende foto's. De weergave is inderdaad nauwkeurig, gedetailleerd maar ook natuurlijk, wat ook zo blijft als het licht wordt gedimd. Het gladmaken wordt ingeperkt om een meer dan bevredigende kwaliteit te behouden. Voor de zeer groothoek is het een andere sensor die officiëel, met hem ook 12 miljoen pixels, en het is ook krachtig, met foto's die slechts weinig last hebben van een vervorming, hoe vaak ook op dit soort lenzen. De kleuren worden ook natuurgetrouw weergegeven, maar dit goede totaalbeeld wordt in het donker een beetje saai, met ruis en het gladstrijken van een beetje te aanwezig. Voor de zoom doet een andere sensor het werk, met 64 miljoen pixels en een speciale lens, die het vrij goed doet, en zelfs als de weergave niet de meest nauwkeurige in kleur en dynamisch bereik is, is het nog steeds homogeen en natuurlijk. In een omgeving met weinig licht zijn de foto's echter volledig onbruikbaar. Voor video is de 8K capture slechts een gadget, maar in 4K behoudt de Galaxy S20 een onberispelijke vloeibaarheid in alle omstandigheden. Voor de egoïsten tenslotte maakt de sensor voor de camera uitstekende foto's, zolang de "schoonheidsfilters" maar gedeactiveerd zijn.
Wat betreft de autonomie is het helaas een grote teleurstelling voor de gebruiker. De smartphone gaat hooguit één dag mee en hoeft nauwelijks intensief te worden gebruikt om hem voor het einde van de dag op te laden, terwijl de concurrentie er wel in slaagt om kracht en autonomie met elkaar te verzoenen.
Test van de Samsung Galaxy S20 réalisé par Julien Hany de 15/04/15
Een vraag of een probleem met de Samsung Galaxy S20? Start een discussie en ons team zal u antwoorden !
Sterke punten
RAM
8192 Mo
CPU frequentie
2.73 GHz
SAR
0.27 W/kg
Videoresolutie
4320 p
PPI
566
eSIM
Ja
CDMA
Ja
Qi draadloos opladen
Ja
Barometer
Ja
FM Zender
Ja
Zwakke punten
Audio
Niet
5G
Niet