-
Besturingssysteem
Android 14
-
6.6 in
-
CPU frequentie
2.75 GHz
- Mijn opmerking toevoegen
Onze opmerking
Het vlaggenschip van Samsung blijft de S-serie, maar het Koreaanse bedrijf is niet vergeten dat veel gebruikers niet veel geld willen uitgeven aan een telefoon en dat het middensegment ook zijn fans heeft. De Galaxy A55 beknibbelt niet op de beloften, maar blijft qua prijs iets betaalbaarder.
Het ontwerp van deze Galaxy A55 is weinig veranderd ten opzichte van de vorige versie, de A54. Wel zien we een zeer hoog afwerkingsniveau, met mooie materialen en een prettige ergonomie, en een responsieve vingerafdruklezer onder het scherm. Het gebruik van glas en aluminium helpt echter niet bij het gewicht van de smartphone, dat ruim boven de 200 gram op de weegschaal ligt, en de ietwat lompe afmetingen. Hoewel de Galaxy A55 niet waterdicht is, heeft hij wel een IP67-certificering tegen stof en waterspetters: verder is de connectiviteit van de smartphone uitgebreid, met een micro-SD-poort en ondersteuning voor eSIM-kaarten.
Met een paneel van 6,6 inch biedt deze Galaxy A55 een groot schermoppervlak, met een goede resolutie (1080 bij 2340 pixels) en een vernieuwingsfrequentie die kan oplopen tot 120 Hz voor maximale vloeiendheid. Het goed gedefinieerde scherm biedt ook een bijzonder nauwkeurige kleurweergave, met een kort uitstapje naar de instellingen om te kiezen voor de natuurlijke modus. De helderheid is goed genoeg voor bijna elke situatie, ondanks een paar reflecties in fel zonlicht. De nagloeiing is verder onmerkbaar en het contrast is vrijwel oneindig.
Op het gebied van prestaties beschikt de Samsung A55 over een nieuwe processor, die zeer goed blijkt te zijn voor normaal gebruik, tussen sociale netwerken en surfen op het web, zonder enige zorgen over vertragingen. Als het op games aankomt, kunnen de nieuwste games in fatsoenlijke omstandigheden worden gespeeld, maar soms moet je een paar details opofferen voor maximale vloeiendheid.
Voor fotografie heeft Samsung gekozen voor drie sensoren, maar alleen de hoofdmodule en de ultragroothoekmodule zijn de moeite waard, de derde (macro) is nogal anekdotisch. De hoofdsensor presteert goed in goede omstandigheden, weliswaar met een beetje ruis en een licht gebrek aan contrast, maar de details zijn aanwezig voor een flatterend eindresultaat. In een donkere of nachtelijke omgeving werkt de verwerking goed en zijn de foto's nog steeds bruikbaar zonder grote problemen. Als deze sensor foto's produceert met 12,5 miljoen pixels, is het mogelijk om deze volledig te benutten met 50 miljoen pixels, maar afgezien van bijsnijden is de winst niet erg merkbaar. De ultragroothoekmodule heeft het nog moeilijker, met problemen rond de randen van het beeld en, meer in het algemeen, een gebrek aan scherpte. Voor de rest produceert de sensor aan de voorkant prima selfies, terwijl de portretmodus op zijn hoede moet zijn voor de iets te uitgesproken effecten. Video-opnames kunnen worden gemaakt tot een resolutie van 4K en zijn vloeiend.
Op het gebied van batterijduur heeft Samsung de spijker op zijn kop geslagen en de Galaxy A55 uitgerust met een indrukwekkende batterij die anderhalve dag meegaat zonder dat je je ooit zorgen hoeft te maken over het batterijniveau. Het zwakke punt is het oplaadproces, dat helaas meer dan een uur in beslag neemt. De oplader wordt niet meegeleverd.
Test van de Samsung Galaxy A55 réalisé par Julien Hany de 22/08/22
Een vraag of een probleem met de Samsung Galaxy A55? Start een discussie en ons team zal u antwoorden !
Sterke punten
Screen size
6.6 in
CPU frequentie
2.75 GHz
Fotoresolutie
50 MP
Fotoresolutie (Camera aan de voorkant)
32 MP
Hoedanigheid
5000 mAh
eSIM
Ja
Interne opslag (Version 256GB 8GB RAM, Single Sim)
256 Go
RAM (Version 128GB 8GB RAM, Single Sim)
8192 Mo
Zwakke punten
Gewicht
213 g
SAR
1.037 W/kg
Audio
Niet
NFC
Niet
Dual SIM
Niet