-
Besturingssysteem
Android 13
-
6.7 in
-
CPU frequentie
2.85 GHz
- Mijn opmerking toevoegen
Onze opmerking
Net als al zijn concurrenten maakt Google een zeer high-end versie van zijn vlaggenschipmodel, en dus komt de Pixel 7 in een pro-versie, die nog een stapje verder gaat qua mogelijkheden en prestaties.
Qua design gaat Google verder op dezelfde weg als bij de Pixel 6, met een mix van glas voor de voorkant en metaal voor de fotosensoren, wat zorgt voor een vrij harmonieus geheel, ook al is de stijl behoorlijk opvallend. Maar wees gewaarschuwd, de smartphone is vrij massief en zwaar, en hoewel kleine handen de plaatsing van de fysieke knoppen zullen waarderen, zullen ze onvermijdelijk een beetje afgeschrikt worden door deze grote smartphone. Gelukkig is er een keuze tussen een vingerafdruksensor onder het scherm en gezichtsherkenning voor ontgrendeling. De connectiviteit is precies wat je zou verwachten van een smartphone van dit formaat.
Net als de Pixel 6 Pro heeft deze versie 7 een zeer aantrekkelijk scherm, met een imposante diagonaal (6,7 inch) maar met een resolutie (3120 pixels bij 1440) die goed geschikt is voor de taak. Aan de positieve kant is de helderheid geschikt voor alle omgevingen en beperkt reflecties, en het contrast is oneindig, aangevuld met een vernieuwingsfrequentie tot 120 Hz. Het enige kleine negatieve punt, of in ieder geval een kleine, is de kalibratie van het paneel, die niet 100% nauwkeurig is, ook al is dit moeilijk te detecteren met het blote oog!
De Tensor-processor van Google is nog steeds aanwezig. Het enige negatieve punt is de sterke neiging om warm te worden tijdens het gebruik, maar dat weerhoudt hem er niet van om uitstekende prestaties en volledige vloeiendheid te leveren in de meest gebruikte toepassingen. Hetzelfde geldt voor games, die zeer aangenaam en snel zijn, ook al wordt de Google Pixel 7 pro wel warm in deze situaties.
Het is een klassieke fotoconfiguratie, met drie sensoren voor elk type gebruik. De hoofdmodule van 50 megapixels produceert foto's met 12,5 megapixels per combinatie, voor bestanden die kleiner zijn maar net zo hoogwaardig. Er is niets om over te klagen als het licht vervaagt en de kwaliteit van de foto's is vrijwel onaangetast, wat Google's expertise op dit gebied bevestigt. De ultra-groothoekmodule is deze keer goed op zijn taak berekend, met goed gemarkeerde details, realistische kleuren en zelfs een macromodus die effectief blijkt te zijn, zelfs in omgevingen met weinig licht. De zoommodule is voldoende uitgewerkt om een zeer correcte weergave te bieden, met een zekere vloeiendheid in de vergroting. Tot slot presteert de portretmodus goed, behalve op de fijnste haarlokjes, en de sensor aan de voorkant maakt selfies van goede kwaliteit mogelijk. Video-opnames zijn ook erg goed, met een goede stabilisatie en goed weergegeven kleuren.
De batterij van de Pixel 7 Pro is duidelijk ondermaats en de bijbehorende batterijduur is een beetje onambitieus. De limiet van één dag wordt maar al te vaak bereikt, ook al beperken de energiebesparende modi de schade. Bovendien is opladen eerlijk gezegd niet de snelste, met bijna twee uur.
Test van de Google Pixel 7 Pro réalisé par Julien Hany de 18/08/18
Een vraag of een probleem met de Google Pixel 7 Pro? Start een discussie en ons team zal u antwoorden !
Sterke punten
Hoedanigheid
5000 mAh
Fotoresolutie
50 MP
RAM
12288 Mo
CPU frequentie
2.85 GHz
Screen size
6.7 in
PPI
513
Qi draadloos opladen
Ja
Barometer
Ja
eSIM
Ja
CDMA
Ja
Interne opslag (Version 512GB 12GB RAM)
512 Go
Zwakke punten
SAR
1.19 W/kg
Gewicht
212 g
Audio
Niet
Verwijderbare opslag
Niet